Filip Fak: “Nije slučajno da sam ja već treći ravnatelj Opere koji je na izlaznim vratima”

Filip Fak, ravnatelj Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci u novom broju Nacionala progovorio je o tužbi koju je zbog mobinga podnio protiv intendanta tog kazališta, Marina Blaževića.

U razgovoru s Nacionalovom novinarkom Tamarom Borić Fak je rekao da je osobno, cijelo vrijeme imao visoko mišljenje o Blaževiću. “Ne mogu reći da određeni dio svog poštovanja nisam sačuvao i za ubuduće. Jedan dio vremena smo se čak i relativno dobro slagali, ali bilo je to na početku dok sam se tek uhodavao u posao i kada još mnoge stvari nisam ni znao ni shvaćao. Između nas je ‘puklo zbog toga što sam u njega izgubio povjerenje, prije svega povjerenje u njegovu dobronamjernost kad je vođenje kazališta u pitanju”, rekao je.

Fak je dodao da mu je s vremenom sve više počelo smetati Blaževićevo uplitanje u pitanja o Operi o kojima je, dodaje, on ipak trebao više odlučivati. “Ali, iz današnje perspektive shvaćam da to nikada nije ni bilo u planu – nije slučajno da sam ja već treći ravnatelj Opere koji je na izlaznim vratima. Ispočetka sam vjerovao da je njegovo forsiranje određenih predstava, izvođača i agencija bilo isključivo na bazi osobnog ukusa ili nekakvih privatnih simpatija i antipatija – za što sam se nadao da ću s vremenom promijeniti nabolje – ali sad baš nisam više toliko siguran kakvi su zapravo sve interesi tu u pitanju”, rekao je za Nacional Fak.

Cijeli intervju s Filipom Fakom pročitajte u novom broju Nacionala

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]