‘Filigranski pločnici’ su jedan od simbola zagrebačke urbane kulture

Dana 26. svibnja 1982. godine u Jugotonu su otisnuti prvi primjerci ‘Filigranskih pločnika’. O tom novom Azrinom albumu za časopis Rock govorio je tada vođa grupe Đoni Štulić:

“Sad ću raditi stvar po stvar. Voleo bih sada da napravim jednu seriju singlova. Kako mi dođe, tako ću snimati pesmu. Recimo, svaki mesec da izađe po jedan singl. Najbolje je za pesmu, da čim dođe, dok je još u meni, bude otpevana. Najgore je kada leži dve-tri godine, pa ne znaš kako da je izvedeš, izgubiš sve ono što je bilo lepo u njoj, razlog zbog kojeg je komponovana. Pesma se mora snimiti odmah i odmah objaviti. A ne da stoji. Ukvari se.
Na ‘Pločinicima’ ima sedam-osam pesama starih bar četiri-pet godina. Mi smo ih nekada radili, ali bar dve-tri godine ih nismo ni probali ni svirali. Radili smo ih tek kada smo ušli u studio. Znači, tu su bile nove.
‘Filigranski’ su dobro napravljeni, zadovoljan sam. To je tako, nivo 65, 66. godine, kraj šezdesetih. Ali, tu nema saunda sedamdesetih. Čuje se ono što se treba čuti. Azra ima poruku i važna je ta poruka, makar šepava bila. Sve ostalo… jebi ga.”, ispričao je Đoni.

Komentiraj