Ognjena Vukojevića Disciplinska komisija Svjetske nogometne federacije odlučila je kazniti novčanim iznosom u visini 15 000 švicarskih franaka, izvijesio je HNS u priopćenju medijima.

“Dosadašnji suradnik stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Ognjen Vukojević, novčano je kažnjen zbog kršenja čl. 57 Disciplinskog kodeksa Fife te čl. 4/2 i čl. 5/4a Propozicija natjecanja Svjetskog prvenstva.

Kako se navodi u priopćenju, Vukojević se “poslije četvrtfinalne utakmice Rusije i Hrvatske ponio nesportski, suprotno načelima fair-playa”, a FIFA mu je izrekla kaznu u visini od 15.000 švicarskih franaka, uzevši u obzir njegovu osobnu javnu ispriku te mjere koje je poduzeo Hrvatski nogometni savez, od kojih je jedna službena isprika te udaljavanje Vukojevića iz hrvatske delegacije na Svjetskom prvenstvu.

FIFA je Vukojeviću također izrekla upozorenje te najavila strože sankcije ukoliko se ovakav incident ponovi.

“U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dynamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati. Zbog toga mi je žao i ispričavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način”, poručio je Vukojević u priopćenju.

Komentiraj