EPA/RITCHIE B. TONGO

FIFA “Primjenom VAR-a, suci u 99.3 posto slučajeva donijeli ispravnu odluku”

Čelni ljudi Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) zaduženi za suđenje Massimo Busacca i Pierluigi Collina u petak su izjavili kako su sretni jer je natjecanje po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji proteklo bez skandala vezanih za suđenje, a kako je primjena VAR-a pomogla da se u 99.3 posto slučajeva donese ispravna odluka.

“Nakon 48 odigranih utakmica nismo imali niti jedan skandal, a to je vrlo važno”, kazao je FIFA-in direktor za suđenje Busacca.

“Suci su u 95 posto situacija donijeli ispravnu odluku na terenu, a primjenom VAR-a taj je postotak porastao na 99.3 posto. Jasno je da bismo željeli da je taj postotak 100, no i 99.3 je vrlo, vrlo blizu savršenstvu. No, niti VAR ne znači savršenstvo jer još uvijek postoji mogućnost za pogrešku ili pogrešno tumačenje”, rekao je predsjednik FIFA-ine sudačke komisije Collina.

Collina je naglasio kako je 335 sudačkih odluka bilo pregledavano te kako je VAR korišten u 17 slučajeva – 14 puta na samom terenu, a tri puta od strane VAR asistenata. Prosječno vrijeme za donošenje odluke korištenjem VAR-a bilo je 80 sekundi.

Komentiraj