FIFA OBJAVILA NOVU LJESTVICU: ‘Vatreni’ napredovali za jedno mjesto, sad su sedma reprezentacija svijeta

Hrvatska nogometna reprezentacija napredovala je za jedno mjesto na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici, te je sada sedma reprezentacija svijeta.

Vodeća je i dalje Belgija, a slijede ju Francuska, Brazil i Engleska. Prve četiri reprezentacije svijeta zadržale su svoje pozicije od prošle ljestvice.

Na petom je mjestu urugvaj, koji je napredovao za jedno mjesto, a šesti je Portugal, koji je pao za jedno mjesto. U Top 10 reprezentacija svijeta još su Španjolska na osmom, Argentina na devetom i Kolumbija na desetom mjestu.

Najveći skok na ljestvici zabilježile su reprezentacije Nikaragve i Južnog Sudana, koje su ‘skočile’ za 11 mjesta. Nikaragva je sada 137., a Južni Sudan 162. reprezentacija svijeta.

Što se tiče negativnog trenda, Mauricijus je nazadovao za 12 mjesta i sada je 173. reprezentacija svijeta.

Sljedeći protivnik Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, Slovačka, na FIFA-inoj ljestvici nalazi se na 31. mjestu, a zabilježila je pad od dva mjesta. Iz naše kvalifikacijske skupine E, Mađarska je zadržala 50. mjesto, Wales je pao za jedno mjesto i sada je 24. reprezentacija svijeta, dok je Azerbajdžan 111. reprezentacija svijeta, uz nazadovanje za dva mjesta u odnosu na prošlu ljestvicu.

Komentiraj