Dalibor Urukalovic/PIXSELL

FIFA LJESTVICA ‘Vatreni’ napredovali za jedno mjesto, Wales u Top10

Hrvatska nogometna reprezentacija napredovala je za jedno mjesto na FIFA-inoj ljestici, objavljenoj u četvrtak. ‘Vatreni’ su sada 14. reprezentacija svijeta.

Prve dvije momčadi nisu se promijenile – Argentina je na vrhu, a Belgija je druga. Njemačka je napredovala za jedno mjesto, te je sada treća, a Kolumbiju je ‘gurnula’ na četvrto mjesto. Brazil je ‘skočio’ za pet mjesta te sada dijeli četvrto mjesto s Kolumbijom. Čile, Portugal i Francuska pali su za jedno mjesto. Na osmom je mjestu Urugvaj, koji je u odnosu na prošlu ljestvicu napredovao za tri mjesta.

fifa

Top 10 zaključuje reprezentacija Walesa, koja je napredovala za jedno mjesto i sada je deseta. Wales je 2011. godine ‘čamio’ na 117. mjestu FIFA-ine ljestvice, a u četvrtak su upali u deset najboljih, te su dva mjesta ispred Engleske i jedno ispred Španjolske.

Najveći skok napravila je reprezentacija Bolivije, koja je popravila renking za čak 35 mjesta, te je sada 75. reprezentacija svijeta. Kosovo, najnoviji član FIFA-e napredovao je za 22 mjesta zahvaljujući remiju s Finskom, i sada se nalazi na 168. mjestu.

Komentiraj