FIFA dozvolila otvorenje prijelaznog roka i prije završetka aktualne sezone

Ured Vijeća FIFA-e donio je odluku kojom dopušta nacionalnim savezima i ligama da prijelazne rokove otvore i prije završetka aktualne natjecateljske sezone.

“Kako bi klubovima dali prednost da završe aktualnu sezonu (2019./20.) u originalnim sastavima, pružili fleksibilnost i omogućili nacionalnim savezima da planiraju svoj nogometni kalendar, oni nacionalni savezi koji primjenjuju dvogodišnji kalendar pod određenim uvjetima mogu omogućiti prvo razdoblje registracije za sezonu 2020./21. i prije završetka sezone 2019./20.” – poručila je FIFA.

Izvršni odbor HNS-a već ranije je donio odluku da će ljetni prijelazni rok biti otvoren nakon završetka 38. kola aktualne sezone HT Prve lige odnosno od 27. srpnja te će trajati do 18. listopada. Navedeni početak prijelaznog roka ne odnosi se za finaliste kupa, Lokomotivu i Rijeku, za koje on počinje nakon što 1. kolovoza odigraju finale na Šubićevcu te za Orijent 1919 i devetoplasiranu momčad Prve HNL koje 2. i 5. kolovoza trebaju igrati kvalifikacije za popunu prvog ranga natjecanja. Hoće li HNS iskoristiti mogućnost da sukladno novim dopuštenjima korigira predviđeni početak prijelaznog roka ostaje da vidimo.

Ured Vijeća FIFA-e je zbog straha od većeg broja raskida ugovora zbog pandemije koronavirusa izglasao još jednu značajnu promjenu, a ona se odnosi na broj različitih klubova za koje jedan igrač tijekom sezone može nastupati pa se on umjesto najviše dva povećao na tri kluba.

Komentiraj