Fett prošla kvalifikacije u Nanchangu, Martić 7. nositeljica u Zhengzhouu

Hrvatska tenisačica Jana Fett (WTA – 289.) probila se u glavni ždrijeb WTA turnira u kineskom Nanchangu (nagradni fond 250.000 USD), gdje je u nedjelju pobijedila Indonežanku Aldilu Sutjiadi (WTA – 417.) sa 6-2, 6-4 u posljednjem kolu kvalifikacija.

U 1. kolu kvalifikacija Vrbovčanka je bila bolja od Gruzijke Sofije Šapatave (WTA – 439.) sa 6-4, 6-2.

Fett će u 1. kolu glavnog turnira igrati protiv 19-godišnje Ukrajinke Katarine Zavacke (WTA – 128.), s kojom se još nije susretala.

Prva nositeljica u Nanchangu je Kineskinja Shuai Zhang, druga nositeljica je njena sunarodnjakinja Yafan Wang, treća nositeljica je Poljakinja Magda Linette, a četvrta Kazahstanka Jelena Ribakina.

Od ponedjeljka će se u kineskom Zhengzhouu igrati WTA Premier turnir, nagradnog fonda 1.000.000 USD, na kojem je Petra Martić (foto) postavljena za 7. nositeljicu i u prvom kolu će igrati protiv Talijanke Jasmine Paolini. Dvoboj je na rasporedu u 5.00 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Prva nositeljica je Čehinja Karolina Pliškova, druga nositeljica je Ukrajinka Elina Svitolina, treća Nizozemka Kiki Bertens, a četvrta Bjeloruskinja Arina Sabalenka.

Komentiraj