Festivali čarobnih okusa Zadarske županije

Zadarska županija svojim gostima kroz brojne gastro & wine manifestacije i festivale nudi aktivno upoznavanje s vrhunskim delicijama izvornog podrijetla, a prvi na redu je Tuna, Sushi & Wine festival koji se održava od 18. do 22. travnja u Zadru

Zadarska županija mjesto je gdje su prirodna i kulturna baština u savršenom skladu. Zadar, centar županije te grad 3000-ljetne povijesti i bogate kulturne baštine, polazišna je točka za istraživanje duge i razvedene obale nestvarne ljepote i velebnih vrhova zadivljujućih planina. Nacionalni parkovi, parkovi prirode, otoci, šume, polja, uvale, zaljevi i plaže sastavni su dio veličanstvene bajke ove regije koja će zasigurno osvojiti vaše srce i pobuditi vam sva čula. No, Zadarska županija nije samo snažna hrvatska turistička regija, ona je svojom autohtonom ishranom, tradicijom uzgoja, resursima i potencijalom posebno u vidu ekološke proizvodnje, te  ponudom i razinom kvalitete usluge i prostor koji sve više izrasta u ozbiljnu konkurenciju na Jadranu. 

Diljem Zadarske regije svake se godine održavaju brojne manifestacije koje slave hranu i vino i u kojima istinski uživaju jednako domaćini i gosti pa predstavljamo neke od njih.

 

Tuna, Sushi & Wine festival održava se od 18. do 22. travnja u Zadru, a spaja kulturne, povijesne i prirodne resurse Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem Zadra i okruženja, iz čijeg akvatorija dolazi i visoko kvalitetna tuna, iznimno cijenjena u Japanu.   

Zadrani i njihovi gosti mogu uživati u proljetnom i jesenskom izdanju Zadar Street Food festivala. Proljetni će se održati već od 28. travnja do 7. svibnja, a prati ga sjajna atmosfera i zanimljiv glazbeni program.

Dani maraštine, manifestacija je koju organizira Zadar Wine Festival od 1. do 4. lipnja s ciljem promocije sorte grožđa maraština, koja ima velik značaj u vinarstvu zadarske regije.

Kali na otoku Ugljanu, najribarskije mjesto u Hrvatskoj, posjetiteljima od 23. do 25. lipnja priređuje Blue Fish Festival ili jednostavno rečeno feštu od plave ribe. Okusi novigradske dagnje, događanje je koje se održava 24. lipnja u šarmantnom Novigradu i promovira nadaleko poznate izvrsne novigradske dagnje. A zanimljivim događanjima nema kraja jer su tu su i Ninska šokolijada, Kualjske ribarske noći – Tunuara, Saljske užance na Dugom otoku kao i Fešta od sira na Pagu.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner