Treće izdanje Festivala suvremenog plesa i pokreta ‘Periskop’ će se održati ove godine od 22.09. do 10.10. u gradu Rijeci, osim što okuplja umjetnike iz Hrvatske i inozemstva, nastoji pružiti podršku mladim autorima/cama u radu i predstavljanju svojih autorskih djela u segmentu festivala pod nazivom ‘Novi horizonti’.

Mladi umjetnici/ice koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta te cirkusa, bez obzira na prethodno iskustvo i formalnu naobrazbu, mogu prijaviti svoje ili gotove radove/koreografska djela ili radove u nastajanju.

Prijave se zaprimaju do 01.8.2018. godine na službenoj adresi elektronske pošte: [email protected] s naslovom: “Prijava za program Novi horizonti”, poruka još mora sadržavati: životopis i kontakt, motivacijsko pismo, koncept i opis rada koji se prijavljuje; video-snimku, ako je riječ o gotovoj koreografiji (vimeo ili youtube); tehničke zahtjeve, ako je riječ o gotovoj koreografiji.

Festival ‘Periskop’ nastao je 2016. godine u suradnji Udruge Prostor Plus i NDA CRO (Nomad Dance Academy Croatia). Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Zaklade Kultura nova i institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Financijski festival podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka – odjel za kulturu, PGŽ – odjel za kulturu.

Komentiraj