Festival skulptura u pijesku na Rajskoj plaži u Loparu ove godine na temu Ratova zvijezda

Press/Turistička zajednica Općine Lopar

Rajska plaža u Loparu i ove će godine ugostiti poznate svjetske i domaće umjetnike te novo izdanje popularnog Festivala skulptura u pijesku, koji se održava od 28. lipnja do 1. srpnja.

Ovo zabavno i inspirativno događanje iz godine u godinu okuplja sve veći broj umjetnika i turista, ovaj put će okupljeni sudionici izrađivati kreacije od zlatnožutog loparskog pijeska na temu Ratova zvijezda.

Ovu jedinstvenu manifestaciju organiziraju Turistička zajednica Općine Lopar i Centar za kulturu Lopar, a ulaz na Festival skulptura u pijesku je besplatan.

Festival skulptura u pijesku (FOTO: Turistička zajednica Općine Lopar)

Ovaj jedinstveni festival pokrenut je 2011. godine na inicijativu Turističke zajednice Općine Lopar i Centra za kulturu Lopar. Festival je organiziran u suradnji s akademskim slikarom i profesorom Zlatkom Kauzlarićem Atačem i Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, dok je umjetnička voditeljica Festivala akademska kiparica Paula Banić. Kako bi ovjekovječili čaroliju u pijesku, posljednjeg dana Festivala proglašavaju se najbolje skulpture te nagrađuju najbolje fotografije.

“Lopar je poznat po svojim pješčanim plažama, a jednako tako i po umjetničkim kreacijama od pijeska. Ovogodišnje izdanje Festivala je posebno po tome što na njemu predstavljamo budući park pobjedničkih skulptura. Ponosni smo na ovu manifestaciju i činjenicu da je postala jedan od najprepoznatljvijih sadržaja zbog kojeg turisti rado posjećuju naš prekrasni otok“, poručio je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice Općine Lopar.

Festival skulptura u pijesku (FOTO: Turistička zajednica Općine Lopar)

Komentiraj