Festival sambe na Rajskoj plaži u Loparu oduševio posjetitelje

Jedna od najljepših plaža svijeta, Rajska plaža u Loparu na Rabu, na jedan dan ugostila je sedmi po redu Paradise Samba Festival, na kojem je sudjelovalo stotinjak kostimiranih performera – samba plesačica, samba bubnjarskih baterija, zumba plesačica, plesača capoeire, artista, žonglera, fire show performera iz Hrvatske, Brazila, Mađarske, Italije, BiH, Slovenije, Ukrajine, Rusije, Kube i Dominikanske Republike.

Osim organizatora, sve okupljene prigodno je pozdravio i direktor GU HTZ-a Kristijan Staničić, koji nije krio oduševljenje ovom manifestacijom koja dodatno promovira i brendira turističku ponudu Lopara i Raba i cijele Hrvatske.

Rajska plaža već se sedam godina za redom pretvara u pravu malu Copacabanu na kojoj kostimirane samba skupine svojim plesovima, svirkom i vrućim samba ritmovima oduševljavaju brojne turiste i domaće posjetitelje. Zagrijavanje je teklo od ranog popodneva privlačeći pažnju brojnih kupača. U 20 sati održana je atraktivna samba povorka svih sudionika Festivala, a vrhunac večeri bio je petosatni program na bini pred oko 5000 do 6000 okupljenih gledatelja. Izvrsna energija, ples i dobra glazba ispunjavali su Rajsku plažu do ranih jutarnjih sati, a prigodna ponuda jela i pića koja idu uz latino ritmove dodatno je obogatila čitavi spektakl.

„Obzirom da je Lopar jedinstvena turistička destinacija u Hrvatskoj sa 22 prekrasne pješčane plaže, od kojih je najpoznatija Rajska plaža koja neodoljivo podsjeća na svjetski poznatu, brazilsku Coppacabanu, prije 7 godina odlučili smo se pokrenuti Samba Paradise festival kako bi dodatno promovirali loparske plaže i pijesak. Dašak izvornog brazilskog plesa sambe u Lopar donjele su brojne samba skupine iz raznih zemalja s kostimiranim sviračima i plesačicama. Odlična glazba s upečatljivom plesnom koreografijom, te vrhunska gastronomska i ugostiteljska ponuda i ove godine okupile su na Rajskoj plaži više od pet tisuća posjetitelja pa je zabava na pijesku uz veseli ritam sambe potrajala i do ranih jutarnjih sati“, objasnio je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice općine Lopar.

Lopar je destinacija sa najviše pješčanih plaža na Jadranu, od kojih je najveća i najpoznatija Rajska plaža, dugačka 1,5 km, koju je CNN 2013. uvrstio među 100 najljepših plaža na svijetu. Festival je zamišljen kao dodatna promocija pijeska i pješčanih plaža, a bogata gastro ponuda, kokteli, plaža i latino ritmovi garancija su živopisnih fotografija i nezaboravnog doživljaja na jednoj od najljepših plaža svijeta.

Komentiraj