Festival ojkača, koji se trebao održati ove subote u petrinjskom Hrvatskom domu, odgođen je do studenog ove godine, izvijestilo je Srpsko kulturno-umjetničko društvo Prosvjeta, kako prenosi Portal53.

Na 3. Festivalu ojkača trebalo je nastupiti 13 grupa, a odmah nakon prvih tiskovnih konferencija braniteljskih udruga i zahtjevima za odgodom Festivala, svoj dolazak na Festival ojkača otkazale su dvije grupe iz Srbije, a potom je svoj dolazak otkazalo i 10 grupa iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

“Zbog toga smo primorani odgoditi održavanje 3.Festivala ojkača u Petrinji u subotu 25.kolovoza 2018.godine za drugi, novi termin i to početkom studenoga ove godine”, navodi Prosvjeta u priopćenju.

Dodaju i kako se ljudi ne usude doći u Petrinju, a oni koji žive u Petrinji odbili su doći kako ne bi imali neugodnosti. “Oni imaju informaciju da je 3. Festival ojkače u Petrinji zabranjen, od Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata i i političkih stranaka desno orijentiranih HSP-a i ostalih njima sličnih iz Petrinje. Nastojali smo ih razuvjeriti, ali strah i nesigurnost je prisutna i dalje“, dodaje Mara Vilus u priopćenju.

Branitelji protiv Festivala ojkača u Petrinji

Komentiraj