MiK

Festival Melodije Istre i Kvarnera treću glazbenu večer održao je u Kastvu

Festival Melodije Istre i Kvarnera treću festivalsku večer održao je u gradiću na brege – Kastvu.

Pogled uprt u nebo i molbe njemu usmjerene urodile su plodom te su MiK-u omogućile nastup pod zvjezdanim kastavskim svodom. Nakon prepunih gledališta u Opatiji i Malinskoj red je bio da mikovci napune i Crekvinu.

Obnovljena kastavska ljepotica bila je premala za sve one željne domaće besede i sve one koje MIK vole i poštuju. Početak svake večeri označava razmjena darova između grada domaćina, odnosno gradonačelnika i direktora Festivala. Novopečeni gradonačelnik Matej Mostarac darovao je Andreju Baši  sliku kastavskog umjetnika Željana Pavića, a za uzvrat je dobio stilizirani mikovski globus. Nakon što su članovi karavane otpjevali svih 19 skladbi i nakon što je završio službeni dio programa, nastupile su učenice 3. razreda Osnovne škole Milana Brozovića, Mara Lukanović i Karla Stanić koje su u svom stilu otpjevale ‘Zami me sobun sakamo’ i hit Gine Picinić ‘Barka lipog imena’.

Voditeljski dvojac Battifiaca – Ferlin publiku je u pauzama između pjesama do srca nasmijavao, red pjesme, red smijeha i vrijeme je proletjelo u hipu. Raspjevana karavana kreće put Raše gdje će zapjevati prvi put u svojoj 53 godine dugoj povijesti.

Kastavska publika najboljom je ocijenila skladbu ‘Živet će vavik naša beseda’ u interpretaciji Voljena Grpca, Edija Šegote i Jose Butorca dodijelivši joj 172 glasa. Nina Fakin i njezina ‘Ča je život’ zauzeli su drugo mjesto osvojivši 131 glas, a treće je mjesto prema glasovima Kastavaca zaslužila izvedba Martine Majerle sa skladbom ‘Teče, teče rečina’ i 92 osvojena glasa.

Ako glasove Opatije, Malinske i Kastva zbrojimo dobit ćemo ovakvu sliku u ukupnom poretku: na prvom se mjestu u ukupnom poretku nalaze Edi Šegota, Voljen Grbac i Joso Butorac sa 71 bodom, na drugom se nalazi s Nina Fakin sa 60 bodova, a na trećem Mladen Grdović s 55 osvojenih bodova.

Komentiraj