Festival kave donosi jedinstvenu atmosferu na opatijske ulice od 8. do 9. travnja

visitopatija.com

Festival kave, tradicionalno opatijsko događanje početkom proljeća, 8. i 9. travnja, ponovo će opatijske ulice ispuniti aromatičnim i opojnim mirisima, a terase lokala ljubiteljima tog opojnog napitka koji stoljećima predstavlja neodoljiv stimulans za um i tijelo te inspiraciju za umjetničku kreativnost.

Upravo takav spoj kave i kreativnosti, kakav je inspirirao J. S. Bacha na skladanje svoje slavne Kantate o kavi, predstavit će program ‘Coffee & Art’ koji će se u sklopu Festivala kave u subotu i nedjelju od 10 do 17 sati održati na Slatini, za ovu priliku preimenovanoj u ‘Coffee Street’. U njemu će sudjelovati Vedran Ružić, Claudio Frank, Bougie svjećarstvo, Atelier Ecostyle i VR Choco Art, a nadopunit će ga glazbeni nastupi grupa Trio Minus One, Coffee Shop Acoustic, Trija Asi i Dominika Heštere, dok će tehniku slikanja kavom prozvanu ‘Kavarel’ predstaviti Boris Rajković.

Posjetitelji neće samo uživati u glazbenim nastupima i umjetničkim kreacijama, već i u jedinstvenim napitcima pripremljenima na gotovo stotinu različitih načina, slasticama i koktelima od vrhunske kave, ali i gastronomskim delicijama koje će u svoju delikatnu ravnotežu okusa uključiti i mirisna crna zrnca.

U Festival kave ove godine uključili su se: kavana Continental, kavana Wagner, Milenij Choco svijet, hotel Mozart, hotel Kvarner, slastičarna Kaokakao, restoran Bianco&Nero, caffe bar Flash, caffe bar Tik Tak, caffe bar Eugenian, caffe bar Barić, Chocobar Kraš, Wine bar Stephanie, restoran Vongola, restoran Cantinetta sv. Jakov, Antica osteria da Ugo, Royal Spa i restoran Bevanda, koji su svoj meni proširili posebnom ponudom osmišljenom samo za ovu manifestaciju, ali i uveli posebna događanja i koncerte tijekom trajanja festivala.

Tijekom Festivala kave, održat će se i 9. Međunarodna izložba kamelija u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, a u subotu i 5. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju koji će tijelima razbuđenima vrhunskom kavom ponuditi dodatnu relaksaciju aktivnim pješačenjem opatijskim šetnicama. Proljetno izdanje Ekološkog sajma Udruge Žmergo ponovo će okupiti mnogobrojne ekološki certificirane proizvođače koji će svoje proizvode ponuditi ispred opatijske tržnice.

Zasigurno će zanimljiv biti i photo corner na kupalištu Slatina gdje će se posjetitelji moći fotografirati uz posebno pripremljenu šalicu veliku gotovo dva metra, kako bi ponijeli sa sobom i foto uspomenu na ovogodišnji opatijski Festival kave. Istodobno, ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer bit će postavljena interaktivna skulptura ‘S kamelijama na kafe’ koja je nastala u suradnji talijanske škole za cvjetnu umjetnost Laboratorio idee i cvjetne dizajnerice Christine Cianci.

Komentiraj