Operom ‘Ero s onoga svijeta’ u izvedbi zbora i orkestra HNK Split, te KUD-a Jedinstvo, u subotu navečer je u Šibeniku zatvoren 56. Međunarodni dječji festival (MDF).

Po prvi put otkako se festival održava, svečanost zatvaranja nije održana na trgu ispred šibenske katedrale sv. Jakova, već na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovil.

Takvu odluku direkcija festivala donijela je, među ostalim, povodom obilježavanja 950. obljetnice prvog spomena grada, no već dogodine svečanost zatvaranja vratit će se na trg u gradskoj jezgri.

Tijekom dva tjedna održavanja festivala, u Šibeniku je izvedeno 140 programa u kojima je sudjelovalo oko tisuću izvođača.

U kazališnom programu sudjelovali su ansambli iz 14 zemalja svijeta, a zabavljačke trupe stigle su iz deset svjetskih zemalja kako bi se predstavile na šibenskim ulicama i trgovima.

Festival je i ove godine obilovao kreativnim radionicama za najmlađe, na kojima je sudjelovalo oko 1.300 mališana.

Ranije je tijekom dana, povodom zatvaranja tradicionalne manifestacije, nad Šibenikom održan letački spektakl akro grupe hrvatskog ratnog zrakoplovstva ‘ Krila Oluje’, a svečanost zatvaranja nadopunila je i utrka karića, koja je bila osobito atraktivna turistima zbog neobičnih vozila za utrku

Komentiraj