I ovogodišnji, 11. Festival dokumentarnog rock filma (DORF) održat će se tijekom kolovoza na dvije lokacije, Primoštenu i Vinkovcima, izvijestili su u utorak organizatori DORF-a, najavivši bogat filmski i glazbeni program.

Glavni filmski program održavat će se od 5. do 9. kolovoza na Iskonovoj festivalskoj plaži u Primoštenu, a u Vinkovcima program  DORF-a odvijat će se od 24. do 26. kolovoza u Galeriji Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv. Ilije i centru Vinkovaca.

„U programu regionalne konkurencije u Primoštenu i Vinkovcima bit će prikazano devet filmova. Premijerno će biti prikazan film vođe nekadašnjeg legendarnog  slovenskog benda ‘Buldožer’ Marka Brecelja „Brojanje u jesen“, a pulski umjetnik i performer Josip Pino Ivančić predstavit će svoj eksperimentalni film o kultnom sastavu Gustaphy „Njegovi Dobri Duhovi“, stoji u priopćenju organizatora DORF-a.

Nakon pobjede na prvom DORF-u 2007. godine,  svoj novi film o prvom albumu Buldožera „Pljuni istini u oči“, predstavit će ekipa iz slovenske Nord Cross Production.

Hrvatsku premijeru imat će film o kultnom klubu MKNŽ, iz Ilirske Bistrice – „Mlada nada“ autora Mance Filak i Žige Gorišeka, iz Slovenije. Ljiljana Šišmanović predstavit će svoj portret Žarka Jovanovskog aka Electric Žare „Neuspješan skroz“, u produkciji HRT.

Među prvima, ističu organizatori DORF-a,  predstavljaju  i dva kratka filma – „Pijana ulica“ autora Marina Lukanovića iz Rijeke, te „La Piova“, Ines Pletikos iz Pule.

O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će žiri u sastavu: redateljica i novinarka Željka Kovačević, novinar Dubravko Jagatić i glazbenik Stjepko Galović, poznatiji kao Kandžija.

Ovogodišnje festivalsko izdanje posvećeno je velikom DORF prijatelju Anti Perkoviću.

Dobitnik ovogodišnje DORF nagrade za životno djelo je vinkovački strip autor Dubravko Mataković, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš.  Autor DORF 2017. nagrada je Miro Župa iz Splita, a plakat je djelo Miroslava Sekulića Struje, iz Zagreba.

U sklopu ovogodišnjeg OFF DORF programa posjetitelji će moći pogledati koncerte, nastupe DJ, izložbu fotografija Marija Grobenskog i sudjelovati u filmskom kvizu koji će voditi Mario Kovač.

Komentiraj