Festa 2020. Dubrovnik u znaku Đele Jusića

Humanitarna manifestacija Festa 2020. Dubrovnik održat će se 19. put od 23. siječnja do 2. veljače, u organizaciji udruge Festa Dubrovnik, a posvećena je preminulom dubrovačkom glazbeniku, skladatelju i dirigentu Đeli Jusiću, najavljeno je na predstavljanju programa u četvrtak u dubrovačkom Hotelu Valamar Lacroma.

Umjetnička ravnateljica manifestacije Darija Mikulandra Žanetić rekla je kako je program manifestacije svake godine sve bogatiji, a posebno je istaknula sjajnu suradnju s brojnim kulturnim institucijama, udrugama i pojedincima.

“Hvala svima što nas pratite još od prvog izdanja. Godinama širimo našu veliku obitelj s kojima dugi niz godina surađujemo. Za 20. obljetnicu pripremit ćemo nešto posebno, ali posebno je i ove godine”, izjavila je Mikulandra Žanetić.

Najavila je gala koncert posvećen Đeli Jusiću te podsjetila na bogatu dugogodišnju suradnju pokojnim maestrom.

“S Đelom smo jako puno surađivali, imali smo već Festu posvećenu njemu, dirigirao je, radio aranžmane i prepisivao note. Za sve nas će to biti posebno emotivna večer, na kojoj će nastupiti dubrovačke glazbene snage. Nismo imali dovoljno prostora ugostiti sve koji su htjeli nastupiti”, objasnila je Mikulandra Žanetić.

Manifestaciju u četvrtak 23. siječnja otvara Festa od klapa u Kazalištu Marina Držića, uz prethodno grličanje svih sudionika u crkvi sv. Vlaha, gdje će se dva dana kasnije održati koncert “Dive u sv. Vlahu” uz nastup Diane Hilje, Dubravke Šeparović Mušović i Jelene Štefanić te klavirsku pratnju Alberta Frke.

U nedjelju 26. siječnja u Hotelu Valamar Lacroma slijedi gala koncert “La musica di notte”, posvećen uspomeni na maestra Đelu Jusića, uz nastup klapa i solista te Zbora Libertas i Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Viktora Lenerta.

Dan poslije u predvorju Kazališta Marina Držića bit će otvorena izložba dubrovačkih umjetnika “Grad i sv. Vlaho”, a 29. siječnja u jutarnjim satima na “Festi od vina” u restoranu Mimoza predstavit će se najbolji vinari i maslinari Dubrovačko-neretvanske županije.

“Dubrovačkom rock paradom” u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik manifestacija će se 31. siječnja pridružiti obilježavanju ovogodišnje Noći Muzeja, a iste večeri u Kazalištu Marina Držića Kazališna družina Kolarin odigrat će predstavu “Karaoke Show”.

U subotu 1. veljače u jutarnjim satima u Kinu Sloboda bit će predstavljena knjiga Borisa Njavre “Ulicama Grada”, dok će u večernjim satima u Crkvi sv. Vlaha klapa Kaše izvesti novoskladanu Misu Svetoga Vlaha autora Vicka Dragojevića. Program manifestacije zaključit će Festa od vina na Kandeloru 2. veljače u Gradskoj kavani.

Prihod ovogodišnje Feste Dubrovnik namijenjen je Ligi protiv raka Dubrovnik te za obnovu crkve sv. Vlaha.

Komentiraj