Ferrari počeo proizvodnju ventila za respiratore i zaštitnih maski

Jedna od najpoznatijih svjetskih automobilskih kompanija Ferrari započela je u svojoj tvornici u Maranellu proizvodnju ventila za respiratore i specijalnih medicinskih maski za borbu protiv koronavirusa, objavljeno je u petak na službenim stranicama Formule1.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja pandemijom koronavirusa, a prošlog su mjeseca brojne sportske ekipe objavile mjere pomoći. Među njima su se našle i obitelj Agnelli, koja kontrolira ferrari Formula 1 tim, kao i FIAT Crysler i nogometni klub Juventus.

Oni su pomogli donirajući deset milijuna eura onima koji se bore protiv koronavirusa, preraspodjeli 150 respiratora, kao i donaciju vozila Crvenom križu.

A sada je jedna od najpoznatijih automobilskih tvrtki svoju tvornicu u Maranellu, gdje se inače proizvode prototipovi automobila, pretvorila u pogon za proizvodnju ventila za respiratore i zaštitnih maski, kako bi pomogli zdravstvenim djelatnicima i pacijentima.

Neke ventile za respiratore već je napravila tvrtka Mares, koja proizvodi ronilačku opremu. Ti su ventili napravljeni tako da savršeno odgovaraju njihovim ronilačkim maskama.

Iz Ferrarija su poručili kako će u sljedećih nekoliko dana proizvesti nekoliko stotina artikala, te ih distribuirati, u koordinaciji s Civilnom zaštitom Italije, bolnicama u Bergamu, Genoi, Modeni i Sassuolou, kao i zdravstvenim djelatnicima u gradu Medicina kod Bologne.

Komentiraj