Screenshot ferragostojam.com

Ferragosto JAM počinje dan ranije uz dva koncerta Hladnog piva

Ulazak u drugo desetljeće festivala Ferragosto JAM donosi nova potvrđena imena regije koja će nastupiti na jednom od najopuštenijih okupljališta mladih, glasovitom Orahovačkom jezeru.

Ljetna bezbrižna zabava će početi će dan ranije od najavljenog, već u srijedu 1. kolovoza. Bombastično otvorenje Ferragosto JAM festivala upriličit će punk giganti scene Hladno pivo i trenutno najjači hip hop fenomen Krankšvester.

Hladno pivo će u istoj večeri odsvirati čak puna dva nastupa. Prvim nastupom predstavit će se u varijanti Old School. Inače redovan program na kojem izvođači sviraju isključivo svoja rana izdanja.

Nakon što su na prošlogodišnjem, jubilarnom izdanju publiku bacili u sveopći delirij, na Ferragosto se vraćaju oštri doktori hip hopa Krankšvester koji će nastupiti odmah nakon Hladnog piva. Njihov party hit “Gaber“ s više od tri milijuna pogleda na Youtubeu nije se ohladio ni punih godinu dana od izlaska te i dalje predstavlja grand finale njihovih sve češćih i sve krcatijih nastupa od kojih se posebno ističe nedavno rasprodana koncertna promocija posljednjeg albuma ‘IV’ (2017.). Ispod njihove provokativne lirike krije se niz vješto upakiranih poruka kojima kritiziraju društvene pojave, dok vrhunski produciranim beatovima prate svjetske klupske trendove.

Hladno pivo će svoj drugi nastup iste večeri, nazvan Greatest hits, posvetiti upravo najvećim hitovima iz nedavno proslavljene godišnjice grandiozne karijere duge 30 godina koja obuhvaća osam sjajnih studijskih albuma.

Svoj nastup na Ferragostu 11 su nedavno potvrdili i sve popularniji hipnotizirajući electro jazz virtuozi Chui, odrješita tuzlanska MC carica Sassja, zagrebački trap vladari High5, retro synth-pop atrakcija Svemirko i punokrvni alternativni rockeri Killed A Fox.

Od svojih početaka Ferragosto je usmjeren na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Uz akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernje nastupe raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica, omiljeni slavonski festival svakog ljeta na lokaciji tik uz jezero, a podno planine Papuk, svake godine posjećuje više od 15 000 mladih iz cijele Hrvatske, ali i šire.

Spomenuta imena pridružuju se već potvrđenim izvanrednim izvođačima: Tram 11, PipsChips&VideoClips, Bolesna Braća, Bad Copy, Zdenka Kovačiček i Mašinko.

Ferragosto kao mjesto susreta svježih glazbenih nada i velikih etabliranih imena, podupire i mlade dizajnere koji svake godine puno pozornosti posvete vizualnom identitetu. Za izradu ovogodišnjeg loga zaslužan je dizajner Vjekoslav Azenić koji je revitalizirao vizual s izdanja 2005. godine, omiljen velikom dijelu publike.

Komentiraj