facebook.com, Foto nomad

FERAVINO Pjenušci Grasecco i Francesca proizvedeni su novom metodom vrenja

Nove zvijezde Feravina su lagani, moderni i intrigantni pjenušci Grasecco i Francesca, savršeni za vruće ljetne večeri.

Grasecco se prizvodi od sto posto graševine, a Francesca od sto posto grožđa frankovke.

Grasecco se predstavlja u dvije kategorije – brut i ekstra brut, a razlika je u ostatku slasti odnosno šećera. Oba Grasecca nježne su zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka u kombinaciji s ledenom svježinom i ugodne bademaste gorčine graševine.

Francesca je nježne ružičaste boje, suptilnog mirisa zrelog nara te bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina.

“Ove smo godine podrum u Feričancima opremili novim punionicama za punjenje mirnih i pjenušavih vina. To je moderno postrojenje s tri autoklava za proizvodnju pjenušaca prema charmat metodi, koja je u našem podrumu potpuno nova tehnologija, jer smo do sada proizvodili pjenušce klasičnom metodom vrenja u boci. Naši novi aduti – Grasecco i Francesa proizvedeni su novom metodom“, rekao je Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Foto nomad

Komentiraj