Život u skladu s prirodom i povratak samome sebi, novi su trendovi u turizmu. Upravo to nudi luksuzni resort otvoren ovoga proljeća u srcu Nacionalnog Parka Plitvička jezera. Riječ o hotelu nego o pravom ličkom selu s drvenim kućama, čiji su interijeri originalno i bajkovito uređeni.

Fenomen Plitvice novi je turistički resort smješten u blizini veličanstvenog Velikog slapa, okružen prirodom koja jednako privlači u sva četiri godišnja doba. Cjelodnevna tura po Nacionalnom parku, planinarenje, vožnja biciklom, jahanje… brojne su mogućnosti za uživanje.

Turističko naselje se prostire na 142 tisuće četvornih metara na području Plitvica Sela. Čini ga devet drvenih kuća s elegantnim apartmanima, vrhunskim restoranom, opuštajućom spa zonom i mjestom za druženje uz roštilj.

Vrt s autohtonim biljem, teretana na otvorenom, jutarnja joga, igralište za djecu, naglasak na lokalnom i očuvanju prirodnih resursa, nema buke i gužve – tako izgleda pravi odmor i prilika za punjenje pozitivnom energijom.

Iza ovog luksuznog resorta stoji tvrtka Potestas u čijem je vlasništvu najpoznatiji splitski hotel Park i luksuzna Villa Petra na Braču.

“Gradnja resorta trajala je nekoliko godina kako bismo zadovoljili stroga pravila o zaštiti okoliša. To nam je bilo iznimno važno s obzirom da se nalazimo u srcu jednog od najljepših nacionalnih parkova u svijetu. Kućicu po kućicu gradili su najbolji lokalni majstori s najkvalitetnijim lokalnim materijalima. Da bi ovakvi projekti bili uspješni jako je važna sinergija investitora s lokalnom sredinom i odgovorno ponašanje prema okolišu“, rekao je Jozo Tomaš, direktor tvrtke Potestas.

https://fenomen-plitvice.com/

Komentiraj