PIXSELL

FELJTON Gazdin oproštaj od Agrokora i života u luksuzu

Nacional donosi ulomak iz knjige ‘Ivica Todorić – biografija palog kralja biznisa i politike’ u kojem autor Ratko Bošković, novinar specijaliziran za gospodarstvo, piše o zadnjim događajima u Agrokoru i paničnoj rasprodaji obveznica najveće korporacije u povijesti Hrvatske

Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi”, izjavio je u svojem priopćenju za javnost Ivica Todorić, većinski vlasnik i predsjednik Uprave koncerna Agrokor.

“Navedenu odluku donosim u uvjerenju kako je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenika, partnera, dobavljača, svih drugih dionika te cjelokupnog gospodarstva”, nastavio je Todorić. “Iskreno zahvaljujem svim zaposlenicima, bliskim suradnicima i partnerima s kojima sam izgradio najznačajniju tvrtku u povijesti Republike Hrvatske.”

“Svih sam ovih godina, pa i u posljednjim, izrazito izazovnim trenucima, davao svoj maksimum kako bismo osigurali stabilnost kompanije, kako bismo sačuvali više od 60 tisuća radnih mjesta te osigurali opstojnost i prosperitet čitavog koncerna Agrokor. Još jednom pozivam sve one koji mogu pridonijeti da Agrokor nesmetano nastavi s radom da se sačuvaju radna mjesta i da se omogući daljnji razvoj, da učine sve u svojoj moći da se to i ostvari.”

Bilo je to u petak 7. travnja 2017., nekoliko minuta nakon što je Todorić potpisao formalni zahtjev Trgovačkom sudu u Zagrebu da u Agrokoru uvede državnu izvanrednu upravu, prema Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Zakon, objavljen u Narodnim novinama istoga dana, u javnosti je već dobio popularni naziv “lex Agrokor”…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj