FaH

FED KUP: Poraz Hrvatske

Hrvatska tenisačice ipak neće igrati u travanjskim kvalifikacijama za Svjetsku skupinu II Fed kupa, jer su u odlučujućem susretu na turniru Prve skupine u estonskom Tallinnu izgubile od Velike Britanije rezultatom 1-2.

Odluka je pala u okršaju parova, u kojem su Darija Jurak i Ana Konjuh u dva navrata imale “break” prednosti u trećem setu, no na kraju su ipak doživjele poraz.

U prvom meču dana Heather Watson je sa 6-2, 6-4 svladala Donnu Vekić, a onda je na 1-1 izjednačila Ana Konjuh sjajno odigravši protiv Johanne Konte, desete tenisačice svijeta za pobjedu 6-4, 6-3.

Konta je u prvom setu vodila 4-2, nakon čega je uslijedila serija od četiri gema hrvatske tenisačice. I u drugoj dionici Britanka je bila prva koja je došla do “breaka” (2-0), no ni tada se Konjuh nije predala i naposljetku je došla do druge pobjede u karijeri protiv neke tenisačice koja je u tom trenutku rangirana među deset vodećih. Prošle sezone je na US Openu svladala Poljakinju Agnieszku Radwansku.

U okršaju parova, Konta i Watson su svladale Jurak i Konjuh 4-6, 6-4, 6-3, iako su naše tenisačice u dva navrata pri vodstvu 1-0 i 2-1 imale “break” prednosti.

Hrvatska će tako i iduće sezone igrati u ovom rangu, a Velikoj Britaniji u travnju predstoji igranje u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu II.

 

HRVATSKA – VELIKA BRITANIJA 1-2

Donna Vekić – Heather Watson 2-6, 4-6

Ana Konjuh – Johann Konta 6-4, 6-3

Darija Jurak, Ana Konjuh – Johanna Konta, Heather Watson 6-4, 4-6, 3-6

Komentiraj