Sanjin Strukic/PIXSELL

FAŽANA Ministar Kuščević položio kamen temeljac za gradnju POS-ovih zgrada

Kamen temeljac za gradnju dvije zgrade s ukupno dvanaest stanova u sklopu programa poticane stanogradnje (POS) položio je u utorak u Fažani ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević.

Zemljište na kojemu će se graditi zgrade ukupne je korisne površine 709,70 četvornih metara, vrijednost investicije procjenjuje se na oko 5,8 milijuna kuna, od čega su oko milijun kuna državna poticajna sredstva, dok je općina Fažana osigurala zemljište za izgradnju te opremanje komunalnom infrastrukturom i priključcima u vrijednosti od oko 1,3 milijuna kuna.

Zgrade je projektirala pulska tvrtka Studio Bašić, nadzor će vršiti tvrtka Jurcon projekt iz Zagreba, a radove će izvoditi tvrtka Rog iz Darde. Predviđena prodajna cijena stana iznosit će 1.112,55 eura po kvadratu.

Ministar Kuščević novinarima je izjavio kako bi zgrade trebale biti gotove u roku 455 kalendarskih dana, uključujući i prekid radova u turističkoj sezoni. Pritom je izvijestio kako je u Istarskoj županiji do sada u sklopu programa POS-a izgrađen 331 stan – u Balama 12 stanova, u Bujama šest, u Buzetu 12 stanova, u Funtani 14, u Labinu 41 stan, u Novigradu 20, u Puli 95, u Rovinju 59 te u Umagu 72 stana.

Osim dviju zgrada u Fažani, ovih je dana započela gradnja 55 stanova u Metkoviću, a u pripremi je gradnja u Bolu, Biogradu na Moru, Cresu, Lovranu, Krku, Kraljevici, Punatu, Poreču, Šibeniku, Visu, Vrsaru i Zadru”, najavio je.

Na polaganju kamena temeljca u Fažani moglo se čuti i da su samo u ovoj godini završene i useljene zgrade u zagrebačkom Zapruđu (ukupno 519 stanova), u splitskom naselju Kila 4 (203 stana) te zadarskim Crvenim kućama (ukupno 73 stana). Tijekom listopada se planira završetak izgradnje i useljenje u POS-ove zgrade u Gospiću s ukupno 30 stanova, a do kraja godine u zgradu u Malom Lošinju s ukupno 20 stanova.

Komentiraj