FAŽANA MEDIA FEST: Predstavljena knjiga Nenada Pejića: “Izbori: Velika šansa i još veća zamka- priručnik za novinare”

Centar za istraživačko novinarstvo već treću godinu zaredom organizira Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival. Glavna tema ovogodišnjeg Fažana Media Festa koji se održava od 06 do 12. rujna je “Moć Medija”. Tematske rasprave, novinarske radionice, predstavljanje medijskih projekata i knjiga o medijima kao i onih koje su napisali novinari, filmske i glazbene večeri samo su dio sadržaja kojeg festival nudi. Ove godine glavni partner festivala je Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Na festivalu je predstavljena knjiga Nenada Pejića “Izbori: Velika šansa i još veća zamka- priručnik za novinare”. Priručnik je zamišljen kao praktični vodič za praćenje izbora u uvjetima koji su često nefer, dok novinari nerijetko rade pod pritiskom.

Nacional

“Već me dugo vremena muči s kolikom količinom odgovornosti mediji izvještavaju i u kojoj su mjeri oni krivi za sve što nam se događa, ne samo prije tridesetak godina, već i danas. Mislim da je ta odgovornost ogromna i nije dovoljno ozbiljno shvaćena. Ovo je moj pokušaj da u vrijeme izbora i kriza uspostavim neka pravila i kolegama pomognem  savjetom kako to treba raditi”, rekao je Pejić na predstavljanju knjige.

 

Komentiraj