Fausto Budicin i službeno preuzeo Zeleno-žute

Fausto Budicin je i službeno predstavljen kao novi trener Istre 1961. 39-godišnjak na Aldo Drosinu dolazi kao odabir novog sportskog direktora Darija Dabca iz drugoligaša Orijenta 1919 kojeg je vodio od ožujka 2019. godine i s kojim je početkom mjeseca u doigravanju za popunu HT Prve lige poražen upravo od Istre 1961. Debi će imati u subotu u Derbyju della Učka u kojem će pulski prvoligaš u sklopu 3. kola HT Prve lige gostovati kod Rijeke na Rujevici.

Budicin je Rovinjanin rođen u Puli koji je kao stoper u inozemstvu nastupao za austrijski Pasching i ljubljansku Olimpiju dok je u Hrvatskoj bio član Rovinja, Istre i Rijeke. Upravo je s Rijekom, nekadašnjom Pulom i Istrom u Prvoj HNL upisao ukupno 226 nastupa.

Trenersku karijeru počeo je na Rujevici vodeći mlađe kategorije Rijeke da bi zatim preuzeo Orijent 1919 s kojim je u sezoni 2018./19. kao trećeplasirani u Trećoj HNL Zapad izborio promociju u drugi rang natjecanja. Potom je u trenutku prekida prethodne sezone kao trećeplasirani u Drugoj HNL, obzirom da drugoplasirana Croatija Zmijavci nije tražila licencu za viši rang natjecanja, izborio mogućnost igrati doigravanje za popunu HT Prve lige za sezonu 2020./21. u kojem je poražen od Istre 1961. Prva utakmica na Kantridi pripala je Zeleno-žutima rezultatom 0:3 dok je Orijent 1919 uzvratio na Aldo Drosini slavljem od 0:1.

Budicin će na klupi Istre 1961 zamijeniti Danijela Jumića koji je kao privremeno rješenje zajedno s Goranom Roceom vodio klub u prva dva kola nove sezone u kojima je poražen od Hajduka (2:0) i Dinama (0:1). Prethodno je trenersku poziciju držao Ivan Prelec s kojim se klub razišao nakon godinu dana suradnje.

Komentiraj