Zarko Basic/PIXSELL

‘FATALNI’ JOLLY Otvaraju se predmeti protiv Žalac i Z. Marića

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa donijelo je odluku nakon radnog sastanka da će biti otvoreni predmeti u za ministricu Gabrijelu Žalac, ministra Zdravka Marića te provjera imovinske kartice velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića, javlja Dnevnik.hr.

Predsjednica Povjerenstva za spriječavanje sukoba interesa Nataša Novaković, u izjavi za medije nakon radnog sastanka Povjerenstva, rekla je kako je odlučeno da se otvaraju predmeti za slučajeve ministrice Gabrijele Žalac i ministra Zdravka Marića.

Isto tako, Novaković je rekla da će Povjerenstvo napraviti i redovnu provjeru imnovinske kartice velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je na današnjem radnom sastanku odlučilo da će otvoriti predmet protiv dužnosnice Gabrijele Žalac, ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije u kojem će razmotriti postoji li poveznica između privatnih odnosa ministrice i šibenskog poduzetnika g. Josipa Stojanovića Jollyja i dodjele kredita HBOR-a trgovačkom društvu u vlasništvu navedenog poduzetnika te postupka nabave gradskih autobusa Grada Splita od trgovačkog društva u vlasništvu istog poduzetnika, kao i davanja na korištenje osobnog vozila marke Mercedes članovima uže obitelji navedene dužnosnice. Povjerenstvo će u postupku utvrditi je li povodom navedenih okolnosti došlo do eventualnih međusobnih pogodovanja.

Povjerenstvo će otvoriti predmet i u odnosu na dužnosnika Zdravka Marića, ministra financija u kojem će također ispitati postoji li povezanost između privatnih odnosa navedenog dužnosnika i g. Stojanovića i dodjele kredita HBOR-a trgovačkom društvu u vlasništvu istog, kao i je li navedeni poduzetnik pokrio ministru Mariću troškove ulaznice ili eventualno druge troškove odlaska na svjetsko nogometno prvenstvo koje je prošle godine održano u Ruskoj federaciji.

U odnosu na medijske natpise da supruga dužnosnika Dražena Barišića koristi luksuzni Mercesdes putem ugovora o najmu, a koji nije prijavljen u imovinskoj kartici, Povjerenstvo će provesti redovitu provjeru nad podacima koje je dužnosnik naveo u imovinskoj kartici i to u dijelu koji se odnosi na iznos plaće dužnosnikove supruge te status korištenja navedenog vozila, priopćeno je iz povjerenstva.

Komentiraj