Fatalne posljedice Ide – U poplavama poginulo 8 osoba, među njima i dvogodišnjak: “Zvali su upomoć”

Razorne posljedice uragana Ida odnijele su najmanje osmero života na području New Yorka, New Jerseya. Njujorške vlasti potvrdile su kako je među stradalima i dvogodišnje dijete, piše CNN.

U samo pet sati, na područje New Yorka palo je oko 50.000 bazena olimpijske veličine punih vode, kazao je meteorolog CNN-a Pedram Javaheri.

“Ovakva količina oborina ogromna je za bilo koji dio svijeta, osobito ako je stavite u urbano okruženje, tada to postaje još problematičnije”, dodao je.

Dvogodišnje dijete najmlađa je potvrđena žrtva uragana Ide, a u poplavama izazvanim obilnim kišama poginulo je još sedam osoba, potvrdila je policija.

Među žrtvama je 48-godišnja žena koju su policajci njujorške policijske uprave (NYPD) pronašli u kući na području Grand Central Parkwaya u Queens-u, nakon što je nazvala hitnu pomoć zbog poplave. Kada su spasioci došli do nje, više joj nije bilo spasa.

Dvije dodatne žrtve pronađene su u Queensu, izvijestila je NYPD. Među njima je 45-godišnja žena i  muškarac star 22 godine koji je proglašen mrtvim na mjestu događaja.

50-godišnji muškarac, 48-godišnja žena i dvogodišnji dječak proglašeni su mrtvima na mjestu svog boravka.

U Brooklynu je pronađeno tijelo 66-godišnjaka u njegovoj kući na aveniji Ridgewood. On je također pozvao Hitnu pomoć koja, na žalost, nije stigla na vrijeme. “Zvao je upomoć, no nismo se mogli tako brzo probiti”, kazao je glasnogovornik policije.

U Passaicu, kod New Jerseya, pronađeno je tijelo starijeg muškarca u 70 -im godinama koji je ostao zarobljen u automobilu kojeg je u potpunosti poplavila voda. Vatrogasci su jedva otvorili vrata automobila kako bi izvukli tijelo.

Podsjećamo, gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio proglasio je u srijedu navečer izvanredno stanje zbog, kako je rekao, “povijesnog vremenskog događaja” s rekordnom kišom u cijelom gradu koja je izazvala poplave i opasne uvjete na cestama.

Gotovo sve linije podzemne željeznice u New Yorku obustavljene su kasno u srijedu jer su ostaci tropske oluje Ide donijeli obilnu kišu i prijetnju od poplava i tornada u dijelove sjevernog dijela Atlantika, izvijestio je ranije CNN.

U srijedu navečer nacionalna meteorološka služba objavila je najmanje pet izvanrednih stanja zbog poplava na prostoru zapadno od Philadelphije do sjevernog New Jerseyja.

Ranije u noći, guverner New Jerseya Phil Murphy zbog Ide je također proglasio izvanredno stanje.

Komentiraj