“FATALNA SINKOPA” Smije li Horvatinčić upravljati motornim vozilima s tako ograničavajućom i smrtonosnom dijagnozom?

hina

Novinar Index.hr-a je postavio pitanje MUP-u referirajući se na poznatu “sinkopu” Tomislava Horvatinčića:

“Kako je, dakle, moguće da čovjek koji je zbog sinkope oslobođen optužbi da je skrivio pomorsku nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi i dalje ima vozačku dozvolu?”

Iz MUP-a je stigao odgovor:

“Nakon zaprimljenog mišljenja javne zdravstvene ustanove da je za procjenu sposobnosti upravljanja motornim vozilom osobe koja je doživjela sinkopu potrebno pristupiti individualno, nadležna policijska postaja obratila se izabranom obiteljskom liječniku gospodina Horvatinčića. Nakon što smo zaprimili mišljenje liječnika opće prakse koji potvrđuje promjene zdravstvenog stanja, no, smatra da ne postoje zdravstveni razlozi koji bi zahtijevali upućivanje g. Horvatinčića na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled, nadležna policijska postaja uputila je g. Horvatinčiću zaključak kojim ga se upućuje na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.”

Slijedom toga, Horvatinčić je dužan u roku 15 dana od dana primitka zaključka dostaviti nadležnoj policijskoj postaji uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje vozilima, zaključuje se u odgovoru MUP-a na Indexov upit.

Komentiraj