Fatalna priča u zlatno doba Hollywooda: Lauren Bacall bila je najveća ljubav Humphreyja Bogarta

Autor:

ilustracija mm

“Nikad nisam vjerovao da bih opet mogao voljeti jer toliko stvari mi se dogodilo da sam se bojao ljubavi. Sad se bojim da ćeš postati nestrpljiva i da ću te izgubiti, ali čak i da se to dogodi ne bih te prestao voljeti. Ti si moja posljednja ljubav i do kraja života voljet ću te, paziti i biti spreman pomoći ti”, napisao je Humphrey Bogart svojoj Lauren Bacall, a svojim je prijateljima rekao da je to prvi brak koji ga je usrećio.

Kao i sve velike holivudske ljubavi, ni njihova nije prošla bez nevjere. On je nju varao sa svojom dugogodišnjom frizerkom Veritom Peterson, a Bacall njega s Frankom Sinatrom, ali znali su da su stvoreni jedno za drugo i nije bilo govora o razvodu. Problem su predstavljale i njihove godine. Mlada Bacall voljela je izlaske i noćni provod, dok je Bogart najviše volio jedriti. Pomirili su se sa svojim različitostima i provodili puno vremena odvojeno.

Zajedno su bili 12 godina, sve do Humphreyjeve smrti od raka 1957. godine. Bacall se ubrzo nakon toga zaručila za Sinatru, ali to je propalo. Četiri godine kasnije udala se za glumca Jasona Robardsa. Čak i on ju je zvao “Bogiejeva udovica”. Od njegove smrti nikad se nije oporavila. “Nitko nikad nije napisao bolju ljubavnu priču od one koju smo mi proživjeli”, rekla je prije svoje smrti 12. kolovoza 2014. godine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.