pixabay

Fašnik i u Zagrebačkom životinjskom kutku

Fašnik će se u utorak, 13. veljače, slaviti i u Zagrebačkom životinjskom kutku, gdje djecu i njihove roditelje, bake i djedove te kućne ljubimce očekuje prigodni program od 10 do 20 sati, a svima se predlaže da dođu maskirani u životinje jer najbolje maske donose nagrade.

U Životinjskom kutku kažu da će za Fašnik posebno urediti kućne ljubimce, a koliko to može biti simpatično, pokazat će jedan od pasa iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu. Naime, u Kutku se redovito mogu upoznati psi koji čekaju udomljenje.

Posjetitelji-kreativci moći će izraditi maske od kartona, a svi će biti počašćeni krafnama i slatkišima.

Zagrebački životinjski kutak u Vlaškoj 105 informativni je centar o životinjama grada Zagreba osmišljen suradnjom zagrebačkog Zoološkog vrta i zagrebačkog Skloništa za nezbrinute životinje grada. Zamišljen je kao veselo, zanimljivo i humano mjesto s ciljem jačanja svijesti javnosti o savjesnom ponašanju i brizi za naše najbolje prijatelje – životinje. To je mjesto promocije zaštite životinja zainteresiranim građanima, mjesto predavanja, predstavljanja publikacija, godišnjih izvještaja i svih drugih događanja vezanih uz životinje Zagreba. Svi koji vole životinje, u Životinjskom kutku mogu saznati kako udomiti kućnog ljubimca, olakšati potragu za izgubljenim kućnim ljubimcima, informirati se o programima i životinjama Zoološkog vrta, radu udruga za zaštitu životinja, te prijaviti uočene nepravilnosti u postupanju sa životinjama i dobiti valjane informacije o suživotu sa divljim životinjama (vranama, zmijama, srnama, ježevima i dr.) itd.

Komentiraj