Javna tajna
Decoration icon

James Bond

Farski otoci podigli nadgrobnu ploču u sjećanje na Jamesa Bonda

Autor:

Promo

Nakon posljednjeg filma u kojem se Daniel Craig pojavljuje kao James Bond, Farski otoci naručili su nadgrobnu ploču u čast mjestu na kojem je sniman film „Za smrt nema vremena“. Otok Kalsoy služio je kao jazbina zlikovca i Bondovog neprijatelja Lucifera Safina (Rami Malek), koji na kraju ubija slavnog agenta MI6. Nadgrobna ploča se nalazi u blizini svjetionika Kallur  i na njoj piše: “U spomen na Jamesa Bonda, 1962.-2021.”, kako je objavljeno na službenoj stranici „Vodiča za Farske otoke“.

“Lokalni seljani preuzeli su na sebe podizanje nadgrobne ploče u spomen na poznatog špijuna”, stoji u priopćenju. “Napravljen od farskog bazalta, nadgrobni spomenik je djelo priznatog klesara iz sela Skopun. Zatim je prevezen na točnu lokaciju na Kalsoyu, gdje se Bond susreće sa svojom sudbinom u filmu ‘Za smrt nema vremena’“.

Premijer Farskih otoka otkrio je nadgrobnu ploču 23. ožujka. Dizajn groba odgovara grobnicama Bondovih roditelja u filmu “Skyfall”, a na ploči je i citat koji je prethodno pročitao M (Ralph Fiennes) u filmu „Za smrt nema vremena”: „Ispravna funkcija čovjeka je živjeti, a ne postojati“. Tvorac Jamesa Bonda Ian Fleming upotrijebio je citat, koji je izvorno napisao romanopisac Jack London, u knjizi “You Only Live Once” kao dio osmrtnice za Bonda kada se smatralo da je mrtav.

Obožavatelji sada mogu rezervirati obilazak otoka putem web stranice „Vodič za Farske otoke“ što uključuje zaustavljanje na otoku Borðoy, otoku Kalsoy i prelazak tjesnaca Kalsoyarfjørður. Obilazak lokacija snimanja filma “Za smrt nema vremena“ će kulminirati u selu Trøllanes na otoku Kalsoy. „Filmski set o Jamesu Bondu našao se u ovom dalekom kutku svijeta i sada je vaš red da doživite divljinu i spektakularne krajolike”, navodi se u promociji. „Osjećat ćete se kao da ste u scenama iz filma”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.