Farčić: ”Vrlo je neugodno kad vam politika uđe u nekakav predmet”

Bivši predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević ponovno je završio u istražnom zatvoru. Istražitelji i policija tvrde kako su pronašli nove dokaze protiv njega, koji ga povezuju s milijunskim malverzacijama, pogodovanjima i korupcijom.  Najnoviju situaciju oko Kovačevića komentirao je njegov odvjetnik Ivo Farčić.

Farčić kaže da su inače analize poruka i telefona neugodna situacija jer postoji opasnost da se neke i šaljive izjave protumače tendenciozno i dovedu u kontekst počinjenja kaznenog djela.

”To je jedna opasnost, ali mislim, poznavajući normativu koja pokriva ova područja, da to ne bi smio biti problem’, rekao je Farčić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

”Vrlo je neugodno kad vam politika uđe u nekakav predmet, ne možete izbjeći, ako imate istaknute osobe s političkom aurom u predmetu, da određeni stupanj politike bude tamo”, komentirao je na navode da je mnogo politički aktivnih pojedinaca vezano uz slučaj. Trudi se, govori, uvijek držati izvan politike, protiviti se i tvrditi da nema politike, ali nekad ga situacija demantira. ”Ja moram priznati da sam do jučer, dok nisam vidio zadnje priopćenje HDZ-a, tvrdio da to apsolutno nema veze s politikom, sad sam se malo zabrinuo”, izjavio je.

”Smatram neumjesnim, u ovom trenutku, javno prozivanje gdje najveća politička stranka proziva predsjednika za aktualni kazneni postupak”, objasnio je.

Što su suradnici Dragana Kovačevića ispričali istražiteljima USKOK-a: ‘Šef je rekao da sa Širićem treba dogovoriti uvjete za nabavu’

Komentiraj