Farčić: “Dragan Kovačević ima najmanje 400 tisuća eura kredita”

Dragan Kovačević, smijenjeni direktor Janafa uhićen zbog sumnje da je primio 1,96 milijuna kuna mita, ima najmanje četiristo tisuća eura kredita, izjavio je njegov odvjetnik Ivo Farčić za dnevnik.hr.

Postupak je, kaže, “u fazi istrage”. “Otežava nam situaciju to što je određen istražni zatvor i na to sam se žalio, dok protiv rješenja o provođenju istrage nismo podnijeli žalbu jer je nama u interesu da se utvrde činjenice”, kazao je Farčić.

On nije htio komentirati što sve Kovačević ima u vlasništvu. “Nesrazmjer imovine nije sadržaj ovog postupka. Postupak je tek počeo. Nismo se bavili takvim stvarima. Ono što sam na brzinu saznao je da Kovačević ima doduše određene nekretnine, ali sam saznao i za solidno kreditno zaduženje. Ima nekih 400.000 eura kredita. Ne tvrdim da je to sve i da sam rekao sve. Ne bih govorio o nesrazmjeru”.

Ivo Farčić bio je kod svog klijenta u zatvoru.

“Dragan Kovačević je doktor znanosti koji se našao u jednoj izvanrednoj situaciji u kojoj se ljudi obično ne nalaze. On je vodio Janaf godinama. Janaf ima trostruko veću dobit nego što je imao kada ga je on preuzeo. On nije lik koji bi trebao biti u zatvoru i on se tamo ne osjeća dobro. Ja se trudim da on to sve izdrži i on to sve prihvaća. To je čovjek velikih intelektualnih mogućnosti i mi možemo jako dobro surađivati”, kazao je Farčić za dnevnik.hr.

Komentiraj