Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet

Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet

Željeli bismo skrenuti vašu pozornost na nedavno objavljeni naslov ‘Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet’ britanske autorice i ilustratorice Kate Pankhurst.

U formi prilagođenoj djeci, ovaj prekrasan naslov posvećen je aktivisticama, znanstvenicama, sportašicama, dizajnericama, spisateljicama… iznimnim ženama koje su postigle nevjerojatne stvari slijedeći svoje ideale. Ovo je inspirativna priča o onima koje su ustale protiv ustaljenih praksi, usudile se biti drugačije i oblikovale svijet u kojem živimo.

Autorica Kate Pankhurst rođakinja je Emmeline Pankhurst, čuvene britanske sufražetkinje i jedne od likova iz ove slikovnice.

KATE PANKHURST

FANTASTIČNO SJAJNE ŽENE KOJE SU PROMIJENILE SVIJET

Ova je knjiga prepuna zadivljujućih žena koje su postigle nevjerojatne stvari slijedeći svoja srca, talente i snove te se usudile biti drugačije. Poletite nebom s istraživačicom AMELIJOM EARHART, borite se za ženska prava s EMMELINE PANKHURST te pokrenite modnu revoluciju s COCO CHANEL.

Prekrasne ilustracije i zanimljive činjenice savršena su inspiracija i uvod u predstavljanje samo nekoliko sjajnih žena koje su pomogle oblikovati svijet u kojem živimo.

Krenite na fantastično putovanje uz: Jane Austen, Gertrude Ederle, Fridu Kahlo, Mary Anning, Marie Curie, Mary Seacole, Coco Chanel, Ameliju Earhart, Sacagaweu, Emmeline Pankhurst, agenticu Fifi, Rosu Parks i Anne Frank.

Komentiraj