Željeli bismo skrenuti vašu pozornost na nedavno objavljeni naslov ‘Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet’ britanske autorice i ilustratorice Kate Pankhurst.

U formi prilagođenoj djeci, ovaj prekrasan naslov posvećen je aktivisticama, znanstvenicama, sportašicama, dizajnericama, spisateljicama… iznimnim ženama koje su postigle nevjerojatne stvari slijedeći svoje ideale. Ovo je inspirativna priča o onima koje su ustale protiv ustaljenih praksi, usudile se biti drugačije i oblikovale svijet u kojem živimo.

Autorica Kate Pankhurst rođakinja je Emmeline Pankhurst, čuvene britanske sufražetkinje i jedne od likova iz ove slikovnice.

KATE PANKHURST

FANTASTIČNO SJAJNE ŽENE KOJE SU PROMIJENILE SVIJET

Ova je knjiga prepuna zadivljujućih žena koje su postigle nevjerojatne stvari slijedeći svoja srca, talente i snove te se usudile biti drugačije. Poletite nebom s istraživačicom AMELIJOM EARHART, borite se za ženska prava s EMMELINE PANKHURST te pokrenite modnu revoluciju s COCO CHANEL.

Prekrasne ilustracije i zanimljive činjenice savršena su inspiracija i uvod u predstavljanje samo nekoliko sjajnih žena koje su pomogle oblikovati svijet u kojem živimo.

Krenite na fantastično putovanje uz: Jane Austen, Gertrude Ederle, Fridu Kahlo, Mary Anning, Marie Curie, Mary Seacole, Coco Chanel, Ameliju Earhart, Sacagaweu, Emmeline Pankhurst, agenticu Fifi, Rosu Parks i Anne Frank.

Komentiraj