Familiars.io jednostavna je igra koju možete igrati unutar Twittera

Jeste li čuli za Familiars.io? Riječ je o minimalističkoj igri u kojoj korisnik lovi čudovišta, a pojavila se prošle godine. Trenutno je možete igrati na Twitteru.

Programer Nigel Nelson objavio je da je cijelu igru uspio ‘prošvercati’ i ugraditi na Twitter karticu, a korisnici ju mogu igrati izravno putem Twittera na webu, ili mobilne aplikacije.

Igra je prilično jednostavna. Temelji se na istraživanju i borbi u stilu Pokémona, a sučelje joj je vrlo jednostavno. U igri možete lutati i istraživati, loviti neprijatelje kako biste proširili tim svojih poznanika (Familiars), a zatim ih korsititi u borbi protiv drugih igrača.

Verge piše da Twitter verzija igre možda neće biti dostupna dugo. Familiars.io koristi Player kartice koje Twitter nudi za linearne medije, a Twitter korisnike upozorava da interaktivnim iskustvima ne ‘zaobilaze namjeru upotrebe kartice’.

Godine 2015. Twitter je onemogućio ugrađivanje klasičnih MS-DOS igara u tweetove.

Familiars.io dosad je imala oko tri tisuće prijava i oko 250 igrača istovremeno. Nelson kaže da je igra i hobi i posao koji se razvija. Zadovoljan je da su neki korisnici putem Twittera upozorili na bugove. Kaže i da ako Twitter makne igru, ona će i dalje ostati dostupna na Internetu.

Komentiraj