FACEBOOK RAT MARASA I GRMOJE SE NASTAVLJA “Oh no, Grmoja again! CV mu je šupalj kao Karamarkov engleski”

PIXSELL

Prepucavanje saborskog zastupnika i bivšeg ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa i MOST-ovca Nikole Grmoje nastavlja se na društvenim mrežama. Nakon što je u nedjelju Maras Grmoju nazveo ‘grmom iz Metkovića’, stigao je odgovor MOST-ovca.

“Gospodine Maras, pa nedjelja je. Siguran sam da mora biti nešto zanimljivije što možete raditi umjesto da razmišljate o meni. Primjerice mogli biste razmišljati o jednom ministru poduzetništva bez minute iskustva u poduzetništvu. To mora da je bilo jedno transcedentalno iskustvo”, napisao je, između ostalog Grmoja.

Nekoliko sati kasnije ponovno se preko Facebooka oglasio Maras podužom objavom, koju Vam prenosimo u cijelosti:

“Ne vidim status od Grmoje ali vjerovati ću portalima koji su ga prenijeli. Ukoliko je nešto krivo preneseno moja isprika. Nedjelja je, ali volim odgovoriti na nadobudne poruke iz Metkovića. Nikola Grmoja mi nešto piše. Uspoređuje Nikolu iz Mosta sa Marasom iz SDP-a. Prvo moram reći da sam zaista impresioniran težinom posla i količinom obveza koju zamjenik gradonačelnice Metkovića ima pa se isprićavam Nikoli što sam ga omeo u njegovom svakodnevnom poslu kojega vjerojatno ima previše. Pošto su kišni dani vjerojatno budno sjedi kraj Neretve i prati vodostaj rijeke. Ispijajući pivu razmišlja o brojnim projektima koje će pokrenuti u Metkoviću.

Grmoja je ušao u politiku 2013. na lokalnim izborima. Trebao je volontirati kao dogradonačelnik, ali se predomislio i postao profesionalac. Smanjio plaću dogradonačelnika Metkovića, ali povećao plaću profesoru Grmoji. Dogradonačelnik Grmoja ne mora brinuti kao naši drugi sugrađani da će tražiti posao kada izgubi izbore, ima privilegiju da ga radno mjesto u školi čeka do kada bude trebalo. Tu privilegiju dogradonačelnik Grmoja si ne misli ukinuti. Zašto bi on tražio posao kao i svi drugi kada mu je Zakon omogućio da ga ono čeka. Nikola ne izigravaj sveca i ti si krvav ispod kože.

Prije dva mjeseca kada su ga ljudi na televiziji vidjeli pitali su se: Grmoja who? (osim Karamarka, on je znao igru od početka). Sada kažu i uhvate se za glavu: Oh no, Grmoja again!

Kaže Grmoja da ja nemam kvalifikacije za posao koji sam radio do sada. Svoju biografiju ne spominje. Što je to Grmoja do sada u životu profesionalno napravio da može prozivati? CV mu je šupalj kao Karamarkov engleski.

Maras (SDP) je tri mandata u Saboru napisao desetke inicijativa, kao ministar je povećao potpore poduzetnicima deset puta na dvije milijarde kuna godišnje, uveo plaćanje PDV-a po naplati računa, uveo paušalno plaćanje poreza za sve do 230.000 kn prihoda, uveo j.d.o.o. (poduzeće za 10 kn) koje je otvorila i ministrica Juretić, smanjio parafiskalne namete, prepolovio plaćanje komorskog doprinosa, uveo stipendije za djecu koja se školuju za deficitarna zanimanja, smanjio trošarine za male pivovare, osigurao 20 mil Eura za prvi VC fond za male poduzetnike (to sam radio u SAD-u, po Grmoji turistički), liberalizirao neka tržišta usluga (npr. pogrebničke usluge), zaštitio obrtnike da im se ovrha ne može provoditi na nekretnini u kojoj zarađuju za život, omogućio prijenos obrta za života i naknadu na burzi za obrtnike kao i sve druge koji ostanu bez posla što do tada nije bilo moguće. Mogao bi i ja ovako pisati mjesec dana ali bitno je reći da je među ostalim rezultat Marasovog rada i izlazak Hrvatske iz recesije i rast BDP-a od 2,1% u 2015. Na sve ovo i puno drugoga Maras je izuzetno ponosan. Najveća mana mu je za desne hejtere što je član SDP-a, “komunjara”, čelav i ima dvadeset kila viška smile emoticon (to ćete vidjeti u komentarima).

Nikola, prije nego poželiš omalovažiti nečiji rad informiraj se malo prije. Pogotovo ukoliko je potpora građana sada, meni i mojoj stranci četiri puta veća nego tebi i tvojoj.

Što si ti to napravio u ove tri godine političkog djelovanja?

Izgubio povjerenje pola birača u dva mjeseca. Postao mali od kužine Karamarku? Svaka čast. Ja te nisam htio za malog od kužine.

Na kraju, zbilja birate stručne ljude. Primjer je ovaj što mu je propala firma pa se spasio kao pomoćnik ministra u mom bivšem ministarstvu. Ostao je dužan okolo 600.000 kn, ali je iz HDZ.a. Struka na najjače.

Veselim se tvom novom postu nakon redovitih mjesečnih istraživanja rejtinga stranaka.

Inače, meni je politički protivnik HDZ i ako si ovaj tjedan u Zagrebu, javi se da se vidimo, slikamo i sliku uploadamo na stranicu www.hugforrare.com i napravimo zajedno nešto korisno umjesto ovih dopisivanja. Ovim putem, pozivam sve da se uključe u akciju podizanja svijesti o rijetkim bolestima”, zaključio je Maras.

Komentiraj