Facebook je prošle godine imao 2.8 milijardi korisnika

Unsplash/Tim Bennett

Facebook je 2020. godine uspio dosegnuti brojku od 2.8 milijardi aktivnih korisnika mjesečno, izvještava ictbusiness.info.

Specijalizirani portal buyshares.co.uk je proveo istraživanje i ističe kako je poznata društvena mreža najviše aktivnih korisnika ima u Indiji – 320 milijuna. Slijede Sjedinjene Američke Države s njih 190 milijuna, Indonezija ima 140 milijuna. Facebookom se u Brazilu koristi 130 milijuna ljudi, Meksiko i Filipini broje 93 i 83 milijuna korisnika.

Procjenjuje se kako je facebook prošle godine dobio čak 300 milijuna novih korisnika i uprihodio oko 85 milijardi američkih dolara. To je značajan rast u odnosu na 2019. godinu i čini se kako je prestanak oglašavanja brojnih velikih kompanija nije naštetio ukupnom poslovanju.

Društvene mreže su bile od iznimne važnosti tijekom najveće krize pandemije koronavirusa, strogog lockdowna i trajanja američkih predsjedničkih izbora. Prostor za rast, nove projekte i aktivnosti i dalje postoji. To se posebno odnosi na slabije razvijene zemlje, ali i na unapređenje kvalitete života, dostupnost tehnologije i komunikacije na globalnoj razini.

Komentiraj