Facebook je kupio prava za platformu Mapillary

Matija Habljak/PIXSELL

Facebook je kupio autorska prava za platformu Mapillary, koja je jedan od konkurenata poznatoj digitalnoj mapi Google Street View, piše engadget.com.

Tehnološka tvrtka želi dalje razvijati partnerstva u ovom segmentu. Prošle godine je predstavila alate umjetne inteligencije za korisnike OpenStreeta i otkrila kako uz pomoć tehnologije proširene stvarnosti želi stvoriti mapu planete.

Nedavno je facebook predstavio interaktivnu mapu, koja je korisnike interneta upućivala u podatke o širenju zaraze koronavirusom.

Mapillary je digitalna platforma, koja korisnicima prikazuje ulične mape. Od 2013. godine korisnici iz 190 zemalja snimaju svoje kvartove uz pomoć pametnih telefona. Fotografije služe platformi za stvaranje mapa urbanih sredina.

Mediji pišu kako svi korisnici sada mogu Mapillary koristiti besplatno. Postoji mogućnost da će ova platforma biti uključena u sklopu facebookovih stranica.

Dodajmo kako Google testira nadogradnje u svom Street Viewu. Ističu kako će se uskoro moći vidjeti nove pokazatelje i ikonice u boji.

Komentiraj