EXIT i Sea Star ponovo su postigli veliki rezultat na planu istarskog i hrvatskog turizma, ali ovoga puta u ranoj predsezoni.

Od 25. ožujka do 14. travnja, doveli su u fažanski Bi Village čak 6 000 mladih Engleza. Gosti iz Velike Britanije, studenti stari od 18 do 25 godina, s različitih univerziteta ostvarili su u navedenom razdoblju sjajnih 25 000 noćenja. Nakon što je EXIT Tim na prošlom Sea Star festivalu ugostio svoje partnere iz Velike Britanije te im otkrio ljepote Istre i hrvatske obale, donešena je odluka da ovogodišnje jubilarne, 10. Studentske sportske igre ‘Sportsvest’ prebace iz Španjolske upravo u Hrvatsku. Tijekom trotjednog boravka, ograniziran im je i svojevrstan festivalski glazbeni program na pet pozornica, koji je bio presudan za ovakvu odluku s obzirom da se radi o najbrže rastućem segmentu turizma, omladinskom.

“Istra je top destinacija, koja postaje sve atraktivnija i za mlađu populaciju što nas posebno veseli. Mladi imaju tako priliku upoznati našu regiju u koju će se sigurno vraćati i u budućnosti sa svojim obiteljima”, zaključio je istarski župan Valter Flego.

“Hrvatska se na svjetskoj turističkoj karti posljednjih godina uspješno pozicionira kao atraktivna i poželjna cjelogodišnja destinacija kvalitetnih događanja. Pojedini dijelovi naše zemlje postali su nezaobilazni festivalski domaćini renomiranih glazbenih manifestacija poput EXIT, Sea Stara. Ovakvi sadržaji često predstavljaju motiv dolaska te čine ponudu koja uspješno spaja doživljaje i iskustvo koje suvremeni turisti traže. Drago nam je da su organizatori sportskih igara mladih ‘Sportsvest’ odlučili svoje jubilarno deseto izdanje održati u Hrvatskoj. Siguran sam da će brojni mladi sudionici oduševljeni hrvatskim destinacijama odlučiti ponovno vratiti se i nanovo otkrivati čari naše turističke ponude“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić.

Od 24. do 27. svibnja slijedi drugo izdanje Sea Stara u umaškoj laguni Stella Maris. Prema podacima TZG Umag, u gradu i okolici, tokom prvog festivala zabilježen je rast posjete od čak 220% u odnosu na vikend prije. Festival je posjetilo više od 50 000 fanova, a čak 93% njih došlo je izvan Umaga, a grad domaćin slijedila je Istarska Županija u koju je došlo čak 85% više gostiju.

“Svi festivali i manifestacije koji, poput Sea Stara, obogaćuju našu ponudu u pred i posezoni imaju punu podršku Istarske županije. Stoga, pozdravljamo još jedno izdanje festivala i vjerujemo kako će nadmašiti lanjsku odličnu posjećenost”, naglasio je župan Valter Flego.

Festival Sea Star u umaškoj laguni Stella Maris

Komentiraj