Ewan McGregor priznao da je već 21 godinu “čist”, do tada je bio teški ovisnik

Ewan McGregor, glumac kojeg trenutno gledamo u seriji „Halston“ na streaming platformi Netflix, priznao je u intervjuu za portal Variety kako je već 21 godinu „čist“ od alkohola dok je do tada bio neizlječivi ovisnik. „Nisam bio svjestan da ću završiti kao ovisnik o alkoholu. Čist sam od 2000. godine. Kada sada gledam na likove koji su ovisnici, gledam ih drugačijim očima i razumijem ih više no prije“, izjavio je glumac koji se proslavio ulogom narko ovisnika u filmu „Trainspotting“ iz 1996. godine.

McGregor je izjavio kako mu je i dalje jedna od najvažnijih svakodnevnih stvari ne piti alkohol. „To je važno jer mi daje sreću i veselje koju nisam imao prije no što sam se izliječio od ovisništva“, objasnio je McGregor koji u seriji „Halston“ glumi slavnog modnog dizajnera kojeg je upropastila ovisnost o kokainu. Kazao je kako mu je bilo zanimljivo snimati scene u kojima on kao Halston šmrče kokain, puši i pije, jer je znao da to nije stvarno. „Bio sam sretan zbog toga ali sam i razumio te nagone“, dodao je 50-godišnji škotski glumac.

McGregor je i prije govorio o svom ovisništvu o alkoholu jer je u svojim dvadesetim godinama pio i tulumario s članovima bendova Oasis i Blur, ali se smatrao alkoholičarom koji normalno funkcionira. Nakon što je postao filmska zvijezda, suprug i otac shvatio je da ne može normalno funkcionirati pod utjecajem alkohola te se prijavio prvo na terapiju a zatim se pridružio grupi Alcohol Anonymous. Nikada nije rekao kako se odlučio izliječiti jer je dodirnuo dno već je tvrdio da je rubno alkoholičar.

Nakon što se izliječio, ustvrdio je da je njegov život bogatiji i sretniji te da je postao daleko bolji glumac s više fokusa na glumački posao.

Komentiraj