Evo zašto preminuli glumac Luke Perry nije spomenut u noći dodjele Oscara

Svake godine prilikom dodjele nagrade Oscar Američka filmska akademija prisjeća se onih glumaca i filmaša koji su preminuli u proteklih godinu dana. Ove godine, među onima kojih se akademija prisjetila, nije bilo Lukea Perryja, zvijezde tv serije „Beverly Hills, 90210“, koji je preminuo u 52. godini od posljedica moždanog udara. Njegovo nespominjanje u noći dodjele Oscar bilo je poprilično iznenađenje, naročito zato što je glumio u filmu Quentina Tarantina „Bilo jednom… u Hollywoodu“ koji je imao 10 nominacija za nagradu Oscar. Konačno, akademija je poslala službenu izjavu magazinu US Weekly u kojem je objasnila što se zapravo dogodilo.

„Akademija prima stotine zahtjeva kako bi se preminuli kolege iz filmske industrije uvrstili u Oscarovski dio ‘In Memoriam’. Izvršni odbor koji predstavlja svaku branšu razmatra listu i radi selekciju imena za televizijski prijenos na temelju ograničenog vremena. Svi zahtjevi uvršteni su na Oscar.com stranicu i ostati će tamo tijekom cijele godine“, stoji u službenom priopćenju.

Na toj stranici može se naći galerija od 164 fotografija osoba iz filmske industrije koje su preminule tijekom proteklih godinu dana, pa se tamo nalaze i osobe koje nisu spomenute prilikom dodjele Oscara kao što su  Luke Perry, Cameron Boyce, Tim Conway, Sid Haig, Orson Bean, Michael J. Pollard i mnogi drugi. Glumica Tori Spelling,  koja je s Perryjem glumila u seriji „Beverly Hills, 90210“, na Twitteru je objavila razočaranje odlukom da se njezin preminuli kolega ne spomene u Oscarovskoj noći.  “Sada dva najkreativnija i i talentirana čovjeka koje sam ikada znala, voljela i izgubila nisu spomenuta u  #oscars memoriam. Prvo, moj otac Aaron Spelling koji je umro 2006. i sada moj prijatelj Luke Perry koji je umro 2019. 😢“

Komentiraj