Evo zašto je Mattu Damonu i Benu Afflecku trebalo 25 godina da napišu scenarij

Prije 24 godine u kina je stigao film „Dobri Will Hunting“ redatelja Gusa Van Santa za koji su scenarij napisali dva tada nepoznata mladića, Matt Damon i Ben Affleck. Film je postao kino hit a njih dvojica osvojili su Oscara za najbolji scenarij. Damon je tada imao 27 a Affleck 25 godina čime su postali najmlađi osvajači Oscara u kategoriji najboljeg scenarija. Međutim, njih dvojica nakon toga nisu više zajedno pisali scenarije, sve do filma „Posljednji dvoboj“ koji se ovog vikenda počinje prikazivati u hrvatskim kinima. Film je režirao Ridley Scott a Damon je tom prigodom objasnio zašto je trebalo proći 25 godine da on i Affleck ponovo napišu scenarij zajedno.

„Trebalo nam je užasno puno vremena da napišemo scenarij za film ‘Dobri Will Hunting’. Bili smo nezaposleni, bez novaca. Pisanje scenarija trajalo je cijelu vječnost. Mislim da smo napisali tisuću i tisuću stranica“, rekao je Damon gostujući u emisiji „The Tonight Show with Jimmy Fallon“. „Nismo znali što radimo i mislim da nas je to odvratilo od ponovnog pisanja scenarija. Nismo mislili da ćemo imati toliko vremena za pisanje novog scenarija“.

Damon smatra kako su on i Affleck bolji pisci no što su bili na početku karijere te da su scenarij za film „Posljednji dvoboj“ napisali daleko brže jer su mnogo toga naučili tijekom proteklih 25 godina.  Uz njih dvojicu, scenarij filma „Posljednji dvoboj“ potpisuje i Nicole Holofcener. „Odluka da pridružimo našem timu tako dobru spisateljicu bila je stvarno dobra“, dodao je Damon.

U filmu „Posljednji dvoboj“ njih dvojica ujedno i glume, zajedno sa Adamom Driverom i Jodie Comer.

Komentiraj