Evo što su rekli Bernardić i Plenković nakon posljednje debate

Predsjednici HDZ-a i SDP-a, Andrej Plenković i Davor Bernardić u petak su sudjelovali na sučeljavanju na Novoj TV. Posljednje je to sučeljavanje uoči izborne šutnje i nedjeljnih parlamentarnih izbora.

Na komentar javnosti da je Bernardić poentirao, nakon debate je rekao: “To su činjenice, imate činjenicu da test košta 1500 kuna. Ako se želite uspješno boriti protiv korone onda morate više testirati, politika se mora bitno promijeniti. Granice su otvorene i ljudi su pušteni samo zbog izbora”.

Bernardić je za Index rekao da voditelji nisu bili naklonjeni Plenkoviću, već su bili profesionalni. “Vodili su emisiju dobro, nemam primjedbi”, kaže.

Njegov će nastup, dodaje, ocjeniti građani. “Vjerujem u pobjedu. Izađite na izbore. Nemojte baciti svoj glas. Jedina opcija za promjene i novi početak je Restart koalicija”, poručio je Bernardić.

S druge strane, Plenković kaže da je debata bila opuštena. “Možda previše pauza, nadam se da nije bilo dosadno. Nastojali smo obojica predstaviti našim sugrađanima, kazati što nismo uspjeli možda prije”, rekao je.

Na pitanje je li ga zbunilo pitanje o najgoroj zemlji, Plenković kaže: “Nema potrebe da netko tko je predsjednik vlade u javnom prostoru kvalificira bilo koju susjednu zemlju na takav način”.

Njegov oponent, kaže, nije ga iznenadio. “Nisam imao dojam da je bilo nekih iznenađenja, više ovih par pitalica na kraju”. Na kraju je biračima poručio da izađu na izbore i svoje povjerenje daju onome za koga misle da je najbolje da u ovom trenutku vodi Hrvatsku.

Komentiraj