Evo kako je prije 25 godina u Las Vegasu Mike Tyson odgrizao Holyfieldu komadić uha

Skandalozni boksački meč između Mikea Tysona i Evandera Holyfielda, u kojem je Tyson ugrizao protivnika i otkinuo mu zubima komadić uha, održao se 28. lipnja 1997. godine. Mjesto događanja bila je MGM Grand Garden Arena u Las Vegasu (MGM Grand je jedan od tri najveća hotela na svijetu).

Bio je to meč za svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBA verziji. Tysonu je bilo 30 godina, a Holyfieldu 34. Tijekom početka meča dominirao je Holyfield. Tyson se razljutio u 3. rundi i kad su ušli u klinč odgrizao je komad Holyfieldovog desnog uha.

Riječ je bila o 2 i pol centimetara dugom komadu hrskavice s vrha desnog uha. Tyson je odgrizeni komad ispljunuo na pod. Sudac je prekinuo meč i razmišljao o tome da diskvalificira Tysona, no kad je Holyfieldov liječnik potvrdio da se ovaj i dalje može boriti, ipak je nastavljeno. Tek kad je u nastavku Tyson ugrizao Holyfielda i za lijevo uho, sudac je prekinuo meč i diskvalificirao ga. Tyson je kažnjen s 3.000.000 dolara i oduzeto mu je pravo nastupanja na više od godinu dana.

Komentiraj