Evakuacija civila i pobunjenika iz istočnog Alepa brzo je opet zaustavljena kad je jedna osoba ubijena, a nekoliko ranjeno dok ih se evakuiralo, prenosi BBC.

Spacioci i humanitarni radnici prevozili su civile, od kojih su neki bili ranjenici, kad je jednog od pripadnika “Bijelih kaciga”, prema tvrdnji te humanitarne organizacije, pogodio ređžimski snajperist.

Sirijska državna televizija prikazala je desetke zelenih autobusa i vozila Crvenog križa koja čekaju u četvrti Ramuzeh, između istočnog i zapadnog Alepa, a u pozadini se mogao vidjeti bijeli dim nakon što su pobunjenici navodno zapalili svoje sjedište, skladišta i automobile prije evakuacije.

Tisuće ljudi se okupilo ispred bolnice u četvrti Mašdad, uključujući žene i djecu, čekajući evakuaciju unatoč strahu od granatiranja i snajpera u blizini.

Aktivist Maan al-Šanan posvjedočio je kako su spasioci iz Bijelih kaciga pokušali osloboditi prolaz za evakuacijski konvoj uklanjanjem barikada, kad su režimske snage otvorile vatru na njih. Na to su područje počele padati i granate, na što su se civili razbježali u strahu za život.

Komentiraj