Na ovogodišnjem 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Kijevu Hrvatsku će predstavljati Jacques Houdek, odlučilo je programsko vodstvo Hrvatske radiotelevizije.

“Drago nam je što će nas predstavljati upravo Jacques Houdek jer je dugogodišnjom suradnjom s Hrvatskom radiotelevizijom te svojom profesionalnošću i iznimnim vokalnim sposobnostima to i zaslužio”, izjavio je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar.

Kako je objavio HRT, druga polufinalna večer, na kojoj će nastupati Houdek, održava se 11. svibnja, a finale dva dana kasnije.

“Iznimno sam sretan i zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na ukazanome povjerenju. Biti predstavnikom Republike Hrvatske na natjecanju za pjesmu Eurovizije za mene je ogromna čast i zahvalan sam na prilici da glazbom predstavljam svoju domovinu na glazbenoj olimpijadi koju će 62. put pratiti cijela Europa, ali i svijet. Od danas sav svoj umjetnički kapacitet usmjeravam na ovaj vrijedan i opsežan projekt koji za mene, u dosadašnjoj karijeri, predstavlja najveći izazov, ali i odgovornost prema publici i javnosti”, izjavio je Jacques Houdek.

Pjesma koja će nas ove godine predstavljati trebala bi biti objavljena uskoro.

Komentiraj