EPA/OLIVIER HOSLET

Eurospka komisija osudila Šešeljev ispad

Inicident koji je u srijedu u Skupštini Srbije izazvao srbijanski zastupnik i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj ne bi trebao imati mjesta u demokratskim institucijama i predstavlja izraz nepoštovanja prema insitituciji koja predstavlja građane, ocijenila je u četvrtak Europska komisija.

“Ono što smo jučer vidjeli ne pripada demokratskim institucijama. To je nepoštovanje prema institucijama koje predstavljaju građane i prema svima onima koji rade na dobrosusjedskim odnosima, regionalnoj suradnji i pomirbi”, izjavio je glasnogovornik Komisije Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, odgovarajući na novinarski upit da komentira jučerašnji incident u Beogradu.

Srbijanski zastupnik i osuđeni ratni zločinac Šešelj gazio je u Skupštini Srbije hrvatsku zastavu i vrijeđao saborsko izaslanstvo koje je zbog toga prekinulo planirani dvodnevni boravak u Srbiji.

Gordan Jandroković, prvi predsjednik Sabora u povijesti koji je posjetio Srbiju, rekao je da nije imao drugog izbora nego vratiti se “jer smo htjeli zaštititi dignitet hrvatske države”.

Komentiraj