Eurosong će uživo pratiti 3500 gledatelja uz predočen negativni COVID test

Nizozemska vlada je dala zeleno svjetlo organizatorima Eurosonga da puste odabrani broj obožavatelja u Ahoy arenu u Rotterdamu gdje će se održati veliko finalno natjecanje Eurosonga 22. svibnja. Tako će 3.500 obožavatelja moći osobno prisustvovati Eurosongu u svibnju.

Organizatori tako nastavljaju sa svojim planovima za novo izdanje Eurovizije 2021. godine nakon što je prošlogodišnje natjecanje otkazano zbog pandemije izazvano COVIDOM-19. Ujedno će Eurovizija 2021. polužiti  kao dio svojevrsnog pokusa u Nizozemskoj kako bi se testirao siguran povratak događaja uživo tijekom pandemije. Spomenuta arena u Rotterdamu biti će upola popunjena sudionicima, a vlasnici ulaznica morat će pružiti negativni Covid test prije nego što im se dozvoli ulazak.

Međutim, malo je vjerojatno da će navijači iz zemalja izvan Nizozemske moći prisustvovati Euroviziji zbog međunarodnih ograničenja putovanja.  Nizozemska je uvela policijski sat kao i niz drugih ograničenja zbog koronavirusa i to do kraja travnja. Konačni aranžmani za Euroviziju 2021. godine trebaju biti potvrđeni krajem ovog mjeseca, a samo natjecanje bi moglo smanjiti kapacitete ako u Nizozemskoj dođe do novog vrhunca pandemije.

“Pozdravljamo ovu odluku nizozemske vlade i mogućnost da možemo pozvati obožavatelje da nam se pridruže tijekom održavanja Eurosonga u svibnju”, rekao je Martin Österdahl, izvršni direktor Eurosonga, te dodao: „Razmotrit ćemo opcije koje su sada dostupne i objaviti više detalja u narednim tjednima o tome kako možemo sigurno primiti publiku za arenu Ahoy u Rotterdamu ako to situacija dopusti. Zdravlje i sigurnost svih koji dolaze na ovaj događaj i dalje su naš glavni prioritet.”  European Broadcasting Union izdala je službeno priopćenje: “Kako je prethodno najavljeno, sva izaslanstva, umjetnici i produkcijska ekipa moraju slijediti strogi protokol i ni pod kojim uvjetima neće dolaziti u kontakt s publikom.”

 

Komentiraj